El València Basket va guanyar amb autoritat al camp de l'Unicaja i va segellar el seu accés a les semifinals de la fase pel títol, en un partit en el qual va fulminar l'equip malagueny, inferior pràcticament en els 40 minuts, sobretot a partir del descans, quan va deixar de creure en la remuntada.

Els malaguenys, que havien caigut en el primer xoc d'aquest creuament a València (79-75), van perdre totalment la concentració en la segona meitat després de diverses decisions arbitrals polèmiques que van acabar d'enfonsar l'equip entrenat per Joan Plaza, mentre que el potent València Basket va pressionar per sentenciar per la via ràpida.

Els valencians van sortir millor des de l'inici, controlant el ritme del partit, però els malaguenys van reaccionar i van arribar vius al descans (29-34). Però a la represa, els àrbitres van assenyalar dues tècniques a Jackson i Plaza que van desconcentrar els locals, fet que van aprofitar els visitants amb un parcial de 30-54 a la segona part.