Josep Maria Membrado i el seu copilot, Jordi Vilamala, amb el Ford Fiesta R5 - MC Racing, se-gueixen comptant per victòries les curses del calendari català d'aquest 2016. El cap de setmana passat ha estat el 31è Ral·li Empordà. El pilot d'Olost de Lluçanès, amb la llicència de l'Escuderia Gironella, va ser el més ràpid en el transcurs de tots els trams i no va donar opcions als seus oponents. Es va avançar d'1'37'' el segon classificat, Nil Solans (amb Peugeot 208 R2). El tercer lloc escratx final va ser per a Domingo (Citroën DS3), que va cedir 2'06''.

A la Bisbal d'Empordà el temps va posar incertesa a la prova però al final es va poder disputar tota en sec i el Ford Fiesta de Josep Maria Membrado es va mostrar superior a la resta de rivals. En finalitzar la prova, organitzada per l'Escuderia Baix Empordà, Membrado es va mostrar satisfet tant pel triomf com per la manera com s'havia aconseguit: "aquesta vegada no hi ha hagut cap imprevist, i tot s'ha desenvolupat segons el guió que teníem previst. Hem aconseguit millorar cronos de l'anterior edició i això és una prova que cada cop estem més còmodes al volant del Fiesta R5". El 9 vegades campió de Catalunya manté la motivació intacta per aconseguir els objectius: "en les curses que ens esperen volem mantenir el ritme del principi de temporada, tant en asfalt com en terra".

La propera cita que Membrado haurà d'afrontar serà l'edició 48a del Ral·li d'Osona, que s'ha de disputar el 2 de juliol, i sota la bona batuta dels dirigents de l'escuderia del mateix nom.