Jan Oliveras Codina, un santfruitosenc d´11 anys que estudia sisè de primària a l´escola Monsenyor Gibert, és un dels jugadors catalans més prometedors, tal com demostra el fet que es va proclamar campió d´Espanya amb la selecció catalana sub-12 en la competició que es va fer fa tres setmanes a Múrcia. A més, el bagenc és un dels jugadors importants en un dels millors planters de tot l´estat com és el de l´Espanyol, on actua principalment com a lateral esquerre.

Quan vas començar en el món del futbol?

Vaig començar a jugar en un equip als cinc anys, i ho vaig fer a Sant Fruitós. Però la passió per aquest esport la tenia des de ben petit, i amb dos anys ja anava a tot arreu amb una pilota.

Vas estar un any a Sant Fruitós abans d´anar al Manresa. Com va ser el fitxatge per aquest club?

Doncs em van trucar i em van recomanar que anés a fer entrenaments de prova amb ells. Ho vaig fer i al cap de poc ja em vaig incorporar a les seves files.

Però després d´una temporada vas passar al Gimnàstic. A què és degut aquest canvi?

Bàsicament vaig marxar al Nàstic perquè m´0ferien jugar amb l´equip benjamí de segon any quan jo era de primer i, a més, ho podria fer a la màxima categoria.

Com va anar la temporada amb el Gimnàstic?

Vam fer un bon paper, ja que vam quedar cinquens o sisens. Va ser un any difícil, ja que els companys eren més grans i em costava més, però vaig aprendre molt.

Després vas anar a l´Espanyol...

Sí, em van trucar a mitja temporada i em van dir que podria anar a entrenar un dia. Hi vaig anar, i tot i els nervis que vaig passar, em va anar bé i em van agafar.

Com està anant l´etapa al club blanc-i-blau?

De moment estic molt content, ja que estic aprenent molt. M´agradaria agrair la feina de Xavi Morón, el coordinador del futbol7.

Fa tres setmanes et vas proclamar campió d´Espanya amb la selecció catalana. Com vas viure la competició?

Va ser un torneig difícil, amb seleccions de nivell com Andalusia o Madrid. Hi vam anar amb il·lusió, ja que és una experiència que pot ser única. Ens vam trobar amb els madrilenys a les semifinals, i va ser un matx dur, però vam passar a la final. En aquesta vam jugar contra els amfitrions, amb un gran ambient a les graderies. No ens ho van posar gens fàcil, però al final vam poder endur-nos el títol.

Aquest cap de setmana jugareu el torneig de la Liga Promises a Vila-real.

És el campionat de final de temporada més esperat. Personalment tinc moltes ganes de jugar-lo, però serà molt difícil, ja que tots els rivals són de molt nivell.

Quin ha estat el teu millor moment en un camp fins ara?

Doncs va ser aquest any en un torneig a Sant Cugat. En les semifinals vaig marcar el gol decisiu que ens va permetre eliminar el Barça i obtenir el bitllet per a la final. A més, era el meu primer gol davant el conjunt blaugrana.

I el pitjor?

Va ser a la Danone Nations Cup d´enguany, que l´afrontàvem amb moltes ganes, però vam caure amb el Celta a la fase de grups i ens va fer molta ràbia.

Quines virtuts i defectes tens?

Els tècnics em comenten que sóc bo en els un contra un, però he de millorar bastant les passades i els xuts amb la cama dreta.

Tens algun objectiu de futur?

Sí, m´agradaria tornar a la selecció catalana i treballaré per aconseguir-ho.

Tens algun referent?

Sí, el jugador que més m´agrada és Neymar, tot i que m´agradaria assemblar-me a Messi.