Àngel Solanes, protagonista de la història futbolística del Centre d'Esports Manresa en vàries etapes del club bagenc, va morir ahir als 82 anys d'edat. Solanes va arribar a final dels anys 50 procedent del RCD Espanyol i va jugar de lateral esquerre; posteriorment, va ser el president del club durant els anys 1988 i 1989. Solanes va ser també entrenador, i entre els equips de la comarca del Bages que va dirigir hi ha el Cardona i el Santpedor.

Com a futbolista, Àngel Solanes, nascut a Térmens, va ser captat per l'Espanyol; no va arribar a actuar en el primer equip i va ser cedit en diferents ocasions. Va ser a final dels 50 del segle passat que va arribar al Manresa, amb el qual va jugar una fase d'ascens a Segona Divisió contra el conjunt basc del Sestao, una eliminatòria que no es va poder guanyar.

Solanes es va establir al Bages, molt vinculat sempre al futbol i va ser el president del CE Manresa en unes eleccions en les quals va ser el vencedor a la votació final davant de Pere Ballesteros per un resultat de 92 a 34. Solanes va suplir Francesc Carreras, que presidia la junta gestora, i durant la seva etapa va ser quan es va plantar la gespa natural al camp del Nou Estadi del Congost. L'equip va ser en aquells anys a Tercera Divisió i problemes interns amb la junta van dur-lo a dimitir el 1989, i va ser rellevat per Ramon Vancell. El funeral de Solanes serà divendres a les 11 a l'església de Sant Josep.