La Zona Esportiva Avinyó és un servei esportiu que ofereix un ampli ventall d'activitats esportives a nens i nenes d'entre 3 i 17 anys.

Aquest projecte de l'Ajuntament pretén fomentar l´activitat física i esportiva amb l'objectiu que els més joves del poble es decantin per una o altra modalitat.

Un treball que comença des de ben d'hora amb els nens de 3 i 4 anys. Aquests formen part d'un grup anomenat Psicomotricitat, i, juntament amb l'AMPA de l'escola, ajuda els més petits a fer els primers passos en el món de l'esport.

En la Iniciació Esportiva (5/7 anys) els diferents monitors pretenen que els nens provin el màxim d'esports possibles. L'objectiu és que, en un període de dos anys o menys, puguin escollir el que més els agrada.

En aquest punt, el pas següent és que els nens es decantin per una especialitat esportiva. En el cas del Servei Esportiu, aquesta especialitat és el voleibol. Un esport que a Avinyó s'ha popularitzat entre el sector femení. «Volíem apostar per un esport femení ja que al poble no s'havia tingut mai una iniciativa semblant», explica Adrià Calafell, un dels coordinadors que supervisa el projecte.

La Zona Esportiva Avinyó és integrada per tres grups de voleibol. Iniciació al voleibol és el primer grup, format per 7 noies i 1 noi d'entre 8 i 12 anys. Aquest grup participa en el Minivoleibol, una trobada entre clubs que organitza la Federació Catalana de Voleibol un diumenge de cada mes.

D'altra banda, trobem el grup d'infantil/cadet, un equip de vuit jugadores que competeixen a la lliga del Consell Esportiu del Bages i que la temporada vinent passaran a nivell federat. El darrer grup és el juvenil, format per 10 jugadores, i fins ara l'únic equip federat de l'entitat. Les bagenques han debutat enguany a nivell federat a la Lliga preferent juvenil, una competició força exigent ja d'entrada. «Les noies han fet una gran temporada. Van començar perdent partits perquè els va costar adaptar-se a la lliga, però l'equip ha assolit una progressió fantàstica», assegura Calafell.

Els esforços de l'entitat per continuar incrementant la pràctica de voleibol al poble són evidents. «Per ara el voleibol és un projecte fins a juvenil però ens agradaria augmentar el nombre d'equips», afirma Calafell.

El més important per a l'entitat és promoure uns bons hàbits esportius entre els nens i nenes del poble. «Volem que els nostres nens tinguin uns bons hàbits esportius i que practiquin l'esport amb constància, respecte i compromís», conclou Calafell.