El secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernández, va confirmar ahir que el lateral dret Dani Alves abandonarà la disciplina del club aquest estiu i que el club no percebrà res a canvi. No va deixar clar, però, si fitxaran algú al seu lloc, ja que, segons ell, el tècnic, Luis Enrique, confia en Aleix Vidal i Sergi Roberto.

Segons Robert, l'estiu de l'any passat "la renovació d'Alves era lògica i normal per la molt bona temporada que havia fet. Dani ha decidit marxar, és una decisió molt personal". Segurament serà a la Juventus, tot i que encara s'ha de confirmar la contractació.

Robert va revelar que el lateral va fer efectiva la clàusula que li permet marxar unilateralment i va indicar que el fet que marxi gratis és degut a la situació "complicada" de l'estiu passat, quan el Barça no va poder inscriure jugadors a causa de la sanció de la FIFA. "Perquè el jugador estigués content, vam haver de buscar situacions favorables" per a ell. En tot cas, va destacar el "comportament fantàstic del futbolista" en les vuit temporades al club.

El que no va voler fer Robert és donar pistes sobre algun possible substitut, com ara Héctor Bellerín, de l'Arsenal.

Confiança en Mascherano

Sobre un altre jugador que hauria expressat el seu desig de deixar el Barça aquest estiu, Javier Mascherano, Robert va explicar que "vaig parlar amb ell en el seu moment. Sap quina és l'opinió generalitzada de tots. Mascherano seguirà al Barça i li buscarem un marc que sigui positiu". També va confiar que Neymar signi aviat la seva renovació.