Un parcial escandalós de 35-15 al darrer període va donar al Reial Madrid el primer punt de l'eliminatòria de semifinals de la lliga Endesa. El València només perdia de cinc punts al final del tercer període, tot i el seu mal percentatge en triples, que aleshores era d'1 de 19, però uns deu minuts finals lamentables, sobretot en defensa, van facilitar tant les coses al conjunt de Pablo Laso que la diferència final va créixer fins als 25 punts.

La posada en escena del València va ser molt positiva. Amb un Romain Sato molt encertat en la penetració i en el llançament, ja que va anotar vuit punts en els primers deu minuts, els homes de Pedro Martínez van assolir els primers avantatges, que van arribar a ser de sis punts (8-14). El Madrid, amb un cinc molt físic però gens encertat, no aturava les continuacions cap a Hamilton o Dubljevic, i el València va arribar al primer descans amb avantatge.

Aquest va continuar creixent fins al 14-21, però aleshores els visitants van trobar-se de cara amb el seu gran problema ahir, a la primera part: 0 de 14 en triples en vint minuts. Davant d'un desencert tan gran, al Madrid no li va quedar altre remei que anar remuntant en el marcador i, tot i no fer res de l'altre món, va capgirar el resultat amb un bàsquet de Rudy (25-24) i va anar al descans amb cinc punts de diferència a favor.

Aguantant i esclatant

El tercer quart dels homes de Pedro Martínez no es pot dir que fos esplèndid, però almenys es van mantenir amb possibilitats de triomf. Els tirs continuaven sense entrar, però el Madrid, tret d'alguna penetració esbojarrada de Llull, tampoc no anotava. En el darrer període, però, tot i una gran esmaixada de Shurna, l'equip valencià va esclatar i cada atac blanc era o un triple, o un 2+1 de Reyes o una cistella fàcil. Al final, els visitants van abaixar els braços i la diferència va ser escandalosa.

Avui es disputa el primer partit de l'altra semifinal entre el Barça Lassa i el Laboral Kutxa, a les nou de la nit al Palau Blaugrana. Els bascos han guanyat tres enfrontaments dels quatre d'enguany.