Com el Reial Madrid davant del València Basket, ahir el Barça es va imposar clarament al Baskonia i va posar l'1-0 en l'eliminatòria. Si els de Pedro Martínez van firmar un pobre 2/22 en triples al Barclaycard Center, els de Perasovic no ho van fer gaire més bé al Palau, amb un 5/24 i amb un Darius Adams que no va tenir gens de punteria; tan sols Adam Hanga (15 punts més 8 rebots i un 24 de valoració) es va salvar dels suspens general. Però el Baskonia tindrà la seva segona oportunitat, demà a les 12.30 altre cop en pista barcelonista. Avui, a les 21, es tornen a citar el Madrid i el València en pista blanca.

El domini blaugrana va ser clar des de l'inici de partit; després de força errades per ambdues bandes en els primers compassos, Tomic i Doellman van avançar els locals amb un 13-5. L'entrada del pivot Bourousis per Ilimane Diop no va ser en aquesta ocasió revulsiu i es va acabar el primer quart amb un 16-9 per als de Xavi Pascual, amb els del Baskonia poc afortunats en el llançament exterior.

L'entrada de Perperoglou i Brad Oleson va posar més encert en els tirs del Barça Lassa que va obrir un marge de tretze punts (28-15). I el màxim va ser setze amb un triple de Vezenkov (33-17). Malgrat els intents del conjunt de Vitòria per acostar-s'hi, al descans el resultat era força rotund: 43-28.

La reacció no va arribar de cap manera a la represa per part d'un Baskonia apàtic que molt aviat va llançar el partit (51-29, min 23). En els dos darrers quarts, la millor de les notícies per al Barça Lassa va ser el retorn de Pau Ribas que va mostrar-se en forma convertint 3 dels 4 triples que va llançar en els 8 minuts que va ser a pista. Com a anècdota, el triple encistellat per Ante Tomic, el seu primer a l'ACB després dels seus 273 partits entre el Reial Madrid i el Barça.