La tennista basco-veneçolana Garbiñe Muguruza i la parella formada pel toledà Feliciano López i el barceloní Marc López jugaran avui les respectives finals femenina i de dobles masculins de Roland Garros. La jugadora de Caracas, actual número 4 del món, va derrotar sense gaire feina l'australiana Samantha Stosur per 6-2 i 6-4 i, tal com va succeir en la passada edició de Wimbledon, jugarà la final contra la màxima favorita, la nord-americana Serena Williams, qui ahir va haver de remuntar en dues mànigues consecutives per superar l'oposició de la sorprenent holandesa Kiki Bertens (7-6 i 6-4).

Muguruza és la primera espanyola en jugar la final a París des del 2000, quan Conchita Martínez va caure davant de la francesa Mary Pierce. Ahir va declarar que la final, que començarà avui a les tres de la tarda, "és la ideal. Totes volem guanyar un Gran Eslam, és igual qui hi hagi a davant, però si és una de les millors jugadores, fa més plaer". Sobre les seves possibilitats, "no tinc res a perdre. Sortiré a aplicar allò que vaig aprendre a Wimbledon, tots aquells detalls que se'm van escapar. Intentaré que no passi el mateix".

Per la seva banda, els López van vèncer ahir Ivan Dodig i Marcelo Melo per 6-2, 3-6 i 7-5 i jugaran contra els veterans germans Bryan, a partir de les onze. Aquests van derrotar Lukasz Kubot i Alexander Peya per 7-5 i 6-1.

Final masculina esperada

Pel que fa a la categoria masculina, els dos primers caps de sèrie disputaran la final després de guanyar, amb menys problemes dels previstos, els dos rivals d'ahir. Qui va enllestir més ràpidament va ser Novak Djokovic, que va vèncer en tres sets el prometedor austríac Dominic Thiem per 6-2, 6-1 i 6-4. El serbi tornarà a buscar demà l'únic Gran Eslam que li falta per completar el seu extraordinari palmarès. Davant, però, tindrà un adversari que ja l'ha guanyat enguany sobre terra. Andy Murray va ser millor que el vigent campió, el suís Stan Wawrinka, i el va vèncer per 6-4, 6-2, 4-6 i 6-2. L'escocès ja va vèncer el número 1 mundial en la recent final de Roma.