Els entrenaments oficials del Gran Premi de Catalunya es van celebrar ahir al circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, sobre un traçat diferent. La mort del pilot balear Luis Salom va obligar la organització a prendre mesures, i, després de descartar la suspensió de la cursa, es va decidir fer canvis en el recorregut. Així, ahir, els pilots ja van utilitzar el mateix traçat que es fa servir per al Gran Premi de Fórmula 1, utilitzant la xicana entre els revolts 10 i 12, per tal de fer el pas abans de meta. La mort de Salom es va produir en aquest revolt 12, que no s'utilitza a les curses automobilístiques.

Intercanvi de retrets

La decisió de canviar el disseny del traçat es va prendre en una reunió en la qual van assistir els pilots Marc Márquez, Andrea Iannone, Pol Espargaró, Jack Miller, Bradley Smith, Álvaro Bautista, Andrea Dovizioso, Tito Rabat, Cal Crutchlo i Aleix Espargaró. Precisament aquest últim va obrir la ronda de retrets, quan va criticar l'absència de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo en aquesta reunió: "no hi érem tots, i això és lamentable. Els dos pilots de la fàbrica més important no hi eren, i això em sembla surrealista", va explicar el català.

No es va fer esperar la resposta de Lorenzo, que es va mostrar molest perquè l'organització del Mundial no havia consultat amb tots els pilots de MotoGP la modificació del traçat del Gran Premi de Catalunya. "Si hagués sabut que volien canviar els dos revolts, clar que hi hauria anat, però ells no ens van dir res", va exposar, i tot seguit va afegir que "l'important és el que va passar, i la resta s'ha d'acceptar, però en la meva opinió hi hauríem d'haver estat tots els pilots per prendre una decisió tan important".

Quant a la ronda de qualificació, Marc Márquez (Honda) va aconseguir la pole position davant de Lorenzo (Yamaha) i Pedrosa (Honda), i va demostrar que s'adapta bé al nou traçat.