El Gimnàstic de Tarragona i el Girona jugaràn la promoció d'ascens a la Primera Divisió, després d'una trepidant última jornada de la Lliga Adelante, en la qual el Leganés va certificar el seu ascens a la Lliga BBVA. Ara, els tarragonins s'enfrontaràn amb l'Osasuna, mentre que els gironins se les veuràn amb el Còrdova. Ambdós, amb el factor camp a favor.

El Nàstic havia de guanyar a l'Alabès a casa (1-1) i esperar que el Leganés no guanyés al camp del Mirandés (0-1). Al descans, els dos partits estaven empatats sense gols. Però als tres minuts de la represa Insua va marcar pel Leganés, i va posar nervis als tarragonins, que dominaven però eren incapaços de superar un extraordinari Pau Torres, el porter capelladí del conjunt basc.

Ho va aconseguir Molina al minut 65, un minut després que Jiménes substituís a l'esperraguerí Lobato. Al 90, Barreiro va igualar per l'Alabès, equip de Primera des de la setmana passada.

Patiment i festa

Va ser una tarda de patiment pel Girona, que va tenir molts problemes per superar una Ponferradina (0-1) que es jugava la salvació i va acabar la jornada a Segona B. Els gironins, que durant molts moments van estar virtualment fora de la zona de promoció, la van certificar a tres minuts pel finl, amb un gol d'Herrera.

Per la seva banda el Llagostera es va acomiadar de la competició clavant un 6-2 al Saragossa.