L'italià Valentino Rossi (Movistar Yahama) ha guanyat el Gran Premi de Catalunya al imposar-se en un emocionant duel a Marc Márquez (Repsol Honda) que, tot i això,marxa de Montmeló com a líder del Mundial després de la caiguda del seu compatriota Jorge Lorenzo.

Lorenzo ha començat com un tret el Gran Premi, però a poc a poc la seva Yamaha perdia ritme. El seu lideratge prou feines ha durat sis voltes perquè, en un tres i no res, l'han passat l'Honda de Márquez, la Yamaha del seu company Rossi, l'Honda de Dani Pedrosa i la Suzuki de Maverick Viñales.

Quan Andrea Iannone ha volgut unir-se a la festa i superar a Lorenzo amb la seva Ducati, se l'ha portat per davant al revolt de La Caixa -un de les modificats divendres després de l'accident mortal de Luis Salom- arruïnant la seva cursa i també el liderat.

De camí al box, Jorge Lorenzo, visiblement enfadat,ha retret l'acció a Ianonne, que també ha caigut en la maniobra, i encara que aquest l'ha interpel·lat, el mallorquí no ha volgut escoltar les seves explicacions.

Al davant, Rossi i Márquez s'havien quedat sols. Pedrosa rodava còmodament tercer en terreny de ningú, ja que Viñales, que era quart, estava a gairebé vuit segons del català i no podia inquietar-lo.

Així, que el focus de la cursa era la cada vegada més aferrissada rivalitat entre Rossi i Márquez, que avui han fet gaudir de valent als gairebé 100.000 espectadors (99.575, segons l'organització) que s'han donat cita al Circuit de Barcelona- Catalunya.

L'italià, sempre per davant, marcava el ritme i, encara que el de Cervera ho ha intentat fins a l'extenuació, no ha pogut arrabassar-li la victòria a la cursa de casa.

Ha provat a avançar Valentino en diverses ocasions i ha estat a punt de caure a terra en un parell. La Yamaha era més veloç en el pas per corba i Rossi, un d'aquests rivals que mai vols tenir en el cos a cos, tapava tots els buits.

L'Honda només s'imposava a la recta de meta i Márquez ha superat just aquí al seu rival, al seu pas per la volta 20, però aviat s'ha adonat que seria impossible aguantar al capdavant.

En un dels atacs de Rossi, Márquez que patia molt mantenir la posició, s'ha passat de frenada. Ja no lluitaria més en les dues últimes voltes.

L'italià, que no guanyava a Montmeló des de 2009, s'ha emportat un triomf absolutament merescut, però Márquez torna a manar al Mundial, a costa de Lorenzo, el pilot més reeixit del GP de Catalunya en els últims anys que, però, que avui ha fet una cursa per oblidar.