El Barça Lassa domina per 2-0 l'eliminatòria de les semifinals pel títol de la lliga Endesa en tornar a vèncer ahir al Laboral Kutxa al Palau Blaugrana en un matx que va ser de poder a poder i de gran desgast físic. Els jugadors clau visitants, Adams i Bourousis, ahir ajudats per Mike James, van donar la cara, però els locals, amb Perperoglou especialment letal a l'últim quart, no es van deixar sorprendre.

Aquesta vegada, Velimir Perasovic no va fer proves de sortida i el seu cinc habitual va saltar a la pista, mentre que Abrines per Perperoglou tornava a ser la novetat en el conjunt català. La bona defensa blaugrana va tornar a forçar pèrdues al Baskonia en el primer quart (6 en total) i el Barça ja obria diferències després del segon triple d'Abrines (14-6). Bourousis va entrar a pista, i davant de la superioritat de Satoransky sobre Adams, Perasovic va reorganitzar la seva defensa amb canvis de zona 2-3 a home.

Però va ser Navarro qui va accelerar el partit (19-8) i el semblava trencar, però un triple de Bourousis va mantenir els de Vitòria amb opcions (25-17).

El moment de Mike James

Amb l'entrada de la segona unitat, liderada per Vezenkov, el Barça mantenia el seu avantatge (30-21), però aleshores Perasovic va fer coincidir a la pista a Adams i James. El segon es va destapar amb 7 punts seguits, que van conduir el seu equip a un parcial favorable que deixava un igualat 40-35 al descans al Palau.

A la represa les cistelles de Doellman semblava que podien trencar el partit (44-36), però aleshores va aparèixer el geni visitant, Adams, amb dos triples seguits, que junt amb un 2-1 de Hanga va capgirar el marcador (44-45). El partit va entrar en una fase d'errors locals en atac, i dos triples de Tillie van fer crèixer el parcial favorable al Baskonia fins al 0-15 en només cinc minuts (44-51).

Pascual va respondre amb un triple canvi, fent entrar Pau Ribas, Perperoglou i Vezenkov, el que va permetre millorar en atac. Però l'encert baskonista des del triple es va mantenir (5 de 8 en el quart, pel 0 de 6 blaugrana) i entraven en els últims deu minuts amb 52-56.

Un triple d'Oleson va obrir la reacció blaugrana en l'últim quart i el Barça va recuperar ben aviat la iniciativa en el marcador. Però va ser el grec Stratos Perperoglou, qui es va ficar l'equip a l'esquena i amb un triple va ampliar les diferències fins a sis punts (70-64).

En els instants finals, als homes del Laboral Kutxa els va mancar sang freda i punteria. Satoransky va rubricar el 2-0 des del tir lliure.