Els pilots de les tres categories al mundial de motociclisme (MotoGP, Moto2 i Moto3), els organitzadors del campionat i les autoritats polítiques amb Carles Puigdemont al capdavant, van guardar un minut de silenci en memòria del mallorquí Luis Salom, qui a la sessió dels entrenaments de divendres passat va tenir un accident mortal a Montmeló, al Circuit Barcelona-Catalunya. La trobada es va fer a un quart d'onze del matí, just abans de l'inici de la jornada amb les diferents proves.

Tota la graella es va trobar per recordar Salom, minuts abans de l'inici de la prova de Moto3. A més dels pilots, a la línia de meta van fer acte de presència els components de l'equip Stop & Go Team, per al qual corria Salom i ubicat a Sabadell. Tots els seus components portaven una samarreta negra amb la inscripció "LS39 Always in our hearts" (LS39 sempre als nostres cors). A més, van desplegar una pancarta amb el mateix missatge al costat de la moto del pilot balear.

A l'homenatge també es van sumar els comissaris que van assistir Salom, que van anar fins al punt on hi va haver l'accident amb una pissarra amb el número del mallorquí (39) i hi van deixar un ram de flors. Per al manresà Cesc Vila, que des de fa molts anys és l'speaker del circuit, segur que presentar el minut de silenci va ser un dels moments més durs a Montmeló.

La família de Luis Salom, amb un comunicat, va agrair el suport "tant dels seus companys a la pista com dels membres de l'equip, del pàdoc, amics, esportistes i aficionats", i va reconèixer el gran esforç dels serveis mèdics per intentar salvar-li la vida.