El pilot barceloní Àlex Rins va accedir ahir al liderat de Moto2 tot i perdre una intensa batalla amb l'actual campió, el francès Johann Zarco, qui ascendeix al tercer lloc del campionat. El català va imposar un ritme dur des de l'inici que només va poder ser seguit pel pilot gal. En el tram final de la prova, aquest va arribar en millors condicions, el va superar i fins i tot va obtenir quatre segons d'avantatge en la línia de meta. El japonès Nakagami va imposar-se a Shyahrin i a Luthi en la batalla pel tercer lloc.

Després de vèncer, Rins va declarar que "sortim líders de Catalunya i no hi ha un millor lloc per aconseguir-ho que aquí, després del que ha succeït el cap de setmana. Hem acabat al límit. Durant la cursa he començat molt centrat i empenyent. Sabia que Johann era molt fort i quan he vist que no el podia seguir he decidit mantenir el segon lloc".

Binder ha de cedir

Pel que fa a Moto3, el gran dominador de la categoria d'aquesta temporada, el sud-africà Brad Binder, va haver de cedir davant de Jorge Navarro, qui es va imposar en un final igualadíssim en què els italians Bastianini i Fenati van entrar en el mateix segon. Ara, el pilot valencià queda 44 punts darrere del primer classificat indiscutible, tot i que la victòria d'ahir li dóna un gran impuls per seguir la remuntada.

Acabat de baixar del podi, el corredor de l'equip Estrella Galicia explicava que "guanyar té gust de glòria i encara més de la manera com ho hem aconseguit. A Mugello vaig dir que era el moment d'atacar i així hem afrontat el cap de setmana, empenyent des de divendres".