Queden només quinze dies per a la Nit de l'Esportista a Manresa, que tornarà a premiar persones i clubs vinculats a l'activitat física de la capital del Bages en tot el seu ampli ventall. La festa, que aquest cop és organitzada pel Vòlei 6 Manresa, se celebra un dimecres, el 22 de juny, al teatre Kursaal, el marc de les últimes edicions de la Nit de l'Esportista, que enguany arriba a la 46a.

L'hora d'inici de la celebració és les 20.30 hores i els tiquets per assistir-hi s'han d'adquirir a les taquilles del teatre en els horaris habituals i a un preu de 12 euros, que inclou el piscolabis al pati del Kursaal, com ha estat tradicional els darrers anys, per culminar la gala. Els 20 candidats finalistes a les categories de millor esportista i l'esportista jove hi són convidats, i no han de pagar. S'ha de recordar que l'horari de taquilles és de les 18 a les 21 hores, de dimarts a diumenge, i els dissabtes de les 11 a les 13 hores.

La Nit de Manresa és la tercera del seu estil més antiga a tot l'estat, tan sols superada per les festes organitzades pel diari Mundo Deportivo i la ciutat de Sabadell. Del 1971 al 1995, en va ser la impulsora l'AE La Salle Manresa; i, des del 1996 és el consistori qui la delega en una entitat diferent en cada edició. Precisament, el 2017 serà l'AE La Salle qui l'organitzarà perquè coincideix amb els actes centrals del 75è aniversari de la fundació del club de bàsquet lasal·lià.

Entre les actuacions que hi ha previstes de cara a la Nit d'aquest proper 22 de juny al Kursaal s'ha de destacar la del grup de tabalers de Xàldiga, que fusionaran de forma especial la percussió i el voleibol; per fer-ho, tindran la participació dels jugadors i de les jugadores del Vòlei 6 Manresa.

Homenatge a Pesarrodona

Com a president del jurat debuta aquest any el nou regidor d'Esports, Jordi Serracanta, que agafa el relleu de Valentí Junyent, que els darrers quatre anys ocupava la regidoria alhora que era alcalde. El jurat ja s'ha reunit les últimes setmanes i la relació adjunta inclou algunes llistes de candidats, com la dels premis per al Millor Esportista i de l'Esportista Jove. Els propers dies s'anunciaran els respectius 20 finalistes.

Quant al Premi Bages, que és de designació directa, el guardó per la seva trajectòria recau en l'exciclista Josep Pesarrodona en la commemoració dels 40 anys de la seva victòria a la Vuelta a Espanya del 1976.

A més del premis a l'entitat, per al millor entrenador i l'esportista màster, la Nit també distingeix el millor paralímpic i l'esportista de la categoria special olympic que hagi fet prou mèrits. Hi ha el premi a la millor entitat, que es diferencia del de millor equip. El Trofeu Campions 2016 farà una menció als equips vencedors de lligues o que hagin assolit ascensos.

Des de fa uns anys es té en compte la tasca als clubs dels presidents i directius. I dels àrbitres també se'n recorda la Nit, amb un guardó que s'ha atorgat els darrers anys.

Des de l'any 2013, el premi per a l'esport escolar que és concedit pel Consell Esportiu del Bages rep el nom d'Andreu Vivó, en record de la figura del gimnasta olímpic. Des del jurat també es concedeixen el Premi Especial (el Vila Valldaura) i el de la dedicació, Premi Josep Maria Pintó, que habitualment es lliura no a un esportista sinó a persones que han tingut vinculació llarga i desinteressada en un altre àmbit relacionat amb l'activitat física.