El jugador igualadí Ton Baliu, que fins aquesta temporada ha militat a les files de l'Igualada HC i que l'any que ve jugarà amb el Porto, ha estat un dels deu seleccionats pel tècnic Quim Paüls per formar part de l'equip espanyol en el campionat d'Europa d'hoquei patins, que es disputarà de l'11 al 16 de juliol a la localitat portuguesa de Oliveira de Azeméis.

Baliu compartirà formació amb els porters Xevi Puigbí (UD Oliveirense) i Carles Grau (CP Vic), mentre que la resta de jugadors de camp seran Jordi Bargalló (HC Liceo), Romà Bancells (CP Vic), Eloi Mitjans (Moritz Vendrell), Pau Bargalló (HC Liceo), Pedro Gil (Forte dei Marmi), Josep Maria Selva (CGC Viareggio) i Cristian Rodríguez (CP Vic).

El combinat espanyol farà el seu primer entrenament oficial dilluns que ve, 13 de juny, a partir de les 18 hores a les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Gairebé un mes després, el dia 11 de juliol, la selecció espanyola farà el seu debut en territori portuguès, ja que s'enfrontarà a Àustria a partir de les 18 hores. El dimarts 12 jugarà davant Portugal (22 h), mentre que tancarà la fase de grups el dimecres 13 contra Suïssa (18 h). Els quarts de final es disputaran el dijous 14, les semifinals seran el divendres 15 i la gran final tindrà lloc el dissabte 16 a les 22 hores.

En l'edició de fa dos anys, que es va fer a Alcobendas, Baliu ja va formar part de l'equip estatal i va assolir la plata, només al darrere d'Itàlia. L'igualadí va contribuir en aquesta segona posició amb tres gols en aquesta competició.