La Diputació de Barcelona portarà l'acte de lliurament dels Premis Olímpia a Manresa. Concretament es lliuraran divendres en una gala al teatre Kursaal a les 8 del vespre. Aquesta iniciativa, itinerant per la província, reconeixerà enguany, en la seva quarta edició, la tasca d'entitats, clubs, esportistes, formadors, etc., de les comarques del Bages, el Berguedà, el Moianès i Osona que, d'una forma altruista i anònima, també fan que l'esport tingui importància en l'àmbit local i no tant en el d'elit.

Ahir, al mateix Kursaal, es va fer la presentació de la gala, oberta a tothom qui vulgui assistir-hi. Hi van participar el diputat d'Esports, Josep Salom, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta. Salom va destacar que els Premis Olímpia "tenen una filosofia clara, posar en valor l'esport de casa, cosa que habitualment no gaudeix d'un reconeixement. És molt remarcable que a Catalunya hi hagi 12.000 clubs i entitats esportives de les quals 7.000 són a les comarques de Barcelona. Hem triat Manresa per acollir la gala perquè és una autèntica capital de l'esport de primer ordre. En aquest sentit, volem agrair des de la Diputació les facilitats rebudes".

L'alcalde Valentí Junyent va considerar que "Manresa és una ciutat esportiva tant per les modalitats que s'hi practiquen com pel nombre de clubs i entitats que hi ha i el d'instal·lacions. Per tot això és una satisfacció acollir aquests premis". I el regidor d'Esports, Jordi Serracanta, va parlar de la projecció "que representa per a la ciutat les activitats esportives que s'hi organitzen, a través de les entitats".

En la gala hi haurà l'actuació de Royal Dance, que dirigeix la Karina Rubio.