Finlàndia i Suècia seran les destinacions de la manresana Mireia Badia (Gas Gas) en la seva estrena en el Campionat del Món d'enduro femení. Així, el Gran Premi de Finlàndia es disputarà a Heinola els dies 11 i 12 de juny i el Gran Premi de Suècia, una setmana després, el 18 i 19 de juny a Enkoping.

Badia encapçala actualment els campionats d'Espanya i Catalunya d'enduro després d'haver-se imposat en totes les curses disputades fins ara. Per això, ha estat convidada per la Federació Espanyola de motociclisme per prendre part en les dues esmentades proves mundialistes.

Sobre la seves primeres participacions en el Mundial, Mireia Badia ha comentat que "estic molt contenta i molt agraïda a la Federació Espanyola que em dóna aquesta oportunitat de competir al màxim nivell. Realment no m'ho esperava. Tenia pensat participar en la tercera cursa del Campionat del Món que es disputarà el primer cap de setmana de juliol a Euskadi, però la invitació federativa ho ha avançat tot. És una gran oportunitat i espero aprofitar-la".

Per a Mireia Badia, l'objectiu a Finlàndia i Suècia és clar: "és sobretot el d'aprendre i començar a competir amb les millors del món, i especialment en curses on l'exigència del recorregut és molt alta, ja que el grau de dificultat és molt elevat. Des de la Federació Espanyola ja m'han dit des del primer moment que no em pressioni i que només es tracta de començar a tenir contacte amb el Mundial i anar aprenent. Està clar que, com a esportista, sempre que competeixo, aspiro a aconseguir els millors resultats possibles, però cal tenir en compte la dificultat i la meva manca d'experiència. Sobretot espero gaudir-ne i aprendre al màxim i respondre a la confiança federativa malgrat que sé que tocarà patir".