Una hipotètica selecció catalana que participés a partir d'aquest divendres a l'Eurocopa que comença a França tindria potencial per arribar, com a mínim, als quarts de final. És el resultat de l'anàlisi de quant costen els 23 integrants de les llistes de les 24 seleccions que participaran en el campionat i el valor que tindria una formació composta per futbolistes nascuts a Catalunya.

Per elaborar-la, no s'han agafat els 23 que costen més diners, sinó que s'ha mirat de fer una llista equilibrada, amb tres porters, set defenses, set centrecampistes i sis davanters. Entre aquests darrers hi hauria l'únic representant de les nostres comarques, el vilomarenc Jonathan Soriano, recent premi Regió7 d'esports.

Equip tipus de nivell

Si analitzem una probable selecció catalana línia per línia, trobem que a la porteria és on costa més trobar jugadors ben valorats econòmicament, segons les dades del portal especialitzat Transfermarkt. Kiko Casilla, del Madrid, seria el porter titular, tot i que hauria de superar la suplència al seu equip. Malgrat estar en una situació complicada, Víctor Valdés segueix a l'elit i el porter de l'Espanyol, Pau López, seria el tercer, tot i que a una distància important de la resta de companys d'altres línies.

La defensa és la línia amb més internacionals espanyols, un total de quatre que seran a França i que formarien un onze ideal amb Bellerín de lateral dret, Piqué i Bartra de centrals i Jordi Alba a l'esquerra. Els suplents serien dos centrals i un home, Muniesa, que també pot ser lateral esquerre.

El centre del camp tindria l'element amb més valoració de l'equip, un Sergio Busquets que també se situa en un top ten europeu liderat per Cristiano Ronaldo. Tant Badia com Cesc Fàbregas són a l'equip estatal i podrien completar un bon centre del camp amb Sergi Roberto. Aquest també podria cobrir la posició de lateral dret, amb funcions similars a les d'Aleix Vidal. Els suplents, David López, Oriol Romeu i Samper són, sobretot, mig centres.

A la davantera, el normal seria actuar amb un davanter centre, Bojan, i amb dos extrems a triar entre Tello, Deulofeu o Adama, o situar el de Linyola de mitja punta i apostar per l'arbucienc Baldé i un rematador com Soriano.

Grans equips superats

Amb aquesta llista de 23, Catalunya només seria superada per Alemanya, Espanya (comptant-hi els catalans), Bèlgica, França i Anglaterra. Passaria davant d'una Portugal en què Cristiano Ronaldo val un terç de tot l'equip i d'equips favorits com Croàcia o Itàlia. Formacions demogràficament similars com Suïssa, amb un equip brillant, queden molt enrere, per no parlar d'un país històric com Hongria, que tanca el rànquing.