El Pavelló del Nou Congost de Manresa va acollir ahir la primera edició del Congost Encistella, la festa del bàsquet solidari per recaptar fons per al laboratori de càncer infantil de la Fundació Sant Joan de Déu. En total, es van recaptar més de 2.300 euros de les inscripcions, activitats, rifes i patrocinadors, que es dedicaran a la investigació del càncer infantil.

Amb l'ajuda del Bàsquet Manresa i l'Ajuntament de la ciutat, es van reunir uns 60 jugadors de totes les edats, repartits en vuit equips, per jugar un torneig benèfic de frenètics partits de bàsquet a mitja pista i una sola cistella, amb un temps de 15 minuts de joc a temps corregut. Els equips van competir en una desena de partits cadascun, distribuïts entre el matí i la tarda.

El plat estrella

Al migdia es va fer un partit entre personatges famosos com els actors del Crackòvia Javi Jiménez i Jordi Ríos, o els periodistes Dani Senabre (RAC1) i Raquel Mateos (TV3), entre d'altres, i veterans del Bàsquet Manresa com Jordi Singla, Roman Montañez, Carles Marco, Julián Ortiz o Enric Serrat. Tot això, amb la col·laboració de la Delegació de Comarques Centrals de la Federació Catalana de Bàsquet i el Comitè d'Àrbitres, que van ajudar que es celebrés aquest plat fort de la jornada.

Les activitats no només es van centrar a l'interior del Nou Congost, i és que, a l'exterior, els més petits van poder jugar en un castell inflable, participar en un taller de maquillatge i veure de prop motocicletes dels Mossos d'Esquadra i camions de l'Associació de Defensa Forestal (ADF).

A la vegada, també es van recaptar diners amb una botifarrada, la venda de polseres solidàries o una rifa on es van sortejar regals com una panera plena de fruita, una pilota de bàsquet, entrades a un balneari, abonaments a un gimnàs o una samarreta del FIATC Joventut.

Aquesta jornada va arribar després de vuit edicions de la Cistella Solidària a Barcelona, amb més de 150.000 euros recaptats.