L'equip femení de l'Avinent Manresa és el novè de l'estat espanyol, el millor resultat de la història de l'entitat en l'àmbit de clubs. I ha arribat a aquest punt després d'imposar-se en la fase de permanència, cosa que determina les posicions de la 9 a la 16, que es va disputar ahir a la tarda a les pistes del Río Esgueva de Valladolid. En només tres hores, les dinou dones del CAM que van prendre part a la jornada van totalitzar 102 punts i van complir les expectatives avançades per Regió7 en la prèvia publicada dijous.

Les manresanes anaven a la cita amb les baixes de Laura Clemente, Alba Gallardo, Alba Estévez i Estefania Sebastián, però van demostrar el seu fons d'armari, que tan bé li havia anat en les dues trobades prèvies, en què l'equip havia estat tercer i havia superat sempre un adversari.

Dues victòries

La regularitat a l'hora d'obtenir moltes posicions notables i gairebé cap d'endarrerida va ser el més destacable de la tarda d'ahir a Valladolid. Això sí, van destacar les dues victòries. La primera era esperable, de María Rosario Torres en el llançament de martell, tot i que l'andalusa no partia amb la millor marca de totes; la segona, la de la dona gràcies a la qual l'Avinent va seguir l'any passat a Divisió d'Honor, Marina Petkova, en la doble volta a la pista.

El millor, però, va ser el gran nombre de segones posicions. Espectaculars van ser la d'Àngela López en els 400 tanques i la de Paula Sevilla en els 200, aquesta només superada per la millor especialista estatal, la canària Nana Jacob. També va ser segona Paula Raúl, una de les més experimentades, en els 100 tanques; i Mar Juárez, en la marxa, en què no va poder batre la virtuosa ucraïnesa del Cueva de Nerja Inna Kashyna. També va excel·lir el tercer lloc del 4x400 metres, amb una actuació progressiva i un final apoteòsic, novament, de Marina Petkova.

Particularment meritòria va ser l'actuació d'algunes atletes que no prenien part en la seva prova natural. Ainhoa Martínez, especialista en pes, va ser tercera en disc; Ester Guerrero va esgarrapar cinc punts importants en els 3.000 obstacles, i fins i tot Núria Tió es va retrobar amb una distància, els 400, que no ha disputat en els dos anys que fa que és als Estats Units.

La mateixa política

Ahir al vespre, el director esportiu de l'Avinent, Joan Lleonart, estava particularment eufòric, i va destacar que "és la fita més important del nostre atletisme femení, i ja veurem si la podrem tornar a repetir. Les dinou atletes que han participat aquí i les 32 de les tres jornades han tingut un nivell fantàstic. Potser amb alguna de les absents hauríem aconseguit algun punt més, però cal valorar que la majoria d'integrants de l'equip són de casa, amb incorporacions importants. Seguirem la nostra política en el futur".