La palista urgellenca Núria Vilarrubla, actual campiona d'Europa de C1, va aconseguir la victòria en la seva modalitat en la prova de la Copa del Món, la segona de la temporada, disputada ahir al Parc Olímpic de la Seu. La piragüista del Cadí Canoë-Kayak va obtenir la victòria després d'aconseguir 5 segons i 26 centèsimes d'avantatge respecte de la basca Miren Lezkano, que va acabar segona, i 6.24 sobre l'australiana Noemie Fox. En la mateixa final, la companya d'equip de Vilarrubla, la també urgellenca Annebel van der Knijff, va finalitzar en novena posició, a 17.40 de la guanyadora.

Vilarrubla, de 24 anys, ja havia fet el millor temps de les semifinals, amb 113,07 segons, sis menys que Lezkano, i era la gran favorita d'una final en la qual no va fallar. Va dur a terme una baixada espectacular i va vèncer amb una gran diferència.

Força del públic

Després del seu triomf, la urgellenca va admetre que "m'he sentit molt a gust, amb molta força des del públic, i la veritat és que estic molt contenta. Em trobo en un moment en què estic molt segura damunt de l'aigua, molt forta i amb molta concentració en el moment de la competició".

Mirant els moments previs de la seva carrera, Vilarrubla va recordar que "fa molts anys que competeixo en les Copes del Món a la Seu. Havia guanyat classificatòries i semifinals, però mai no havia vençut en una final. Aconseguir-ho ha estat fantàstic, i encara més sentint el poder del públic".

De la resta de participants espanyols d'ahir, decepció en el C1 masculí, en què Ander Elosegi i Jon Erguin van quedar fora de la final.

Més possibilitats avui

Avui conclou la Copa del Món a la Seu, i ho fa amb més possibilitats de fer-ho bé per als palistes de casa nostra. En la categoria K1 femenina, la urgellenca Marta Martínez, que ja ha pujat al podi a la Seu en altres edicions, va passar a les semifinals en la segona màniga amb una primera posició. També hi participaran les basques Maialen Chourraut, que apareix com a principal favorita, i Irati Goikoetxea. Pel que fa al C2 masculí, la parella formada per Dani Marzo i pel palista de Ponts establert a Organyà Jesús Pérez es voldrà redimir del mal gust que va significar no classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio amb un podi a la Copa del Món. Ahir van fer el quart millor temps de 20 participants.