El corredor Francesc Guerra, de Vilafranca del Penedès (Olympia Factory Team), i la vallesana Sandra Santanyes Santanyes (del MMR Powerade) van guanyar en el campionat català de Marathon BTT celebrat ahir en la població bagenca d'Aguilar de Segarra. Els corredors van gaudir d'una bona matinal de ciclisme disputada en un circuit molt exigent sobre 65 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu acumulat.

La cursa de la Scott Marathon d'Aguilar de Segarra va comptar amb la presència dels millors ciclistes catalanes, que corrien per conquerir el campionat català de Marathon. Francesc Guerra no va donar cap opció als seus rivals i va marcar un temps de 2h 55'58''. El biker martorellenc Israel Núñez va ser segon a 5'33'' i el podi final el va completar el fruitosenc Guillem Muñoz, que va arribar a 6'38''de qui va ser el campió.

En categoria femenina, Sandra Santanyes va dominar la cursa de principi a fi i va aconseguir ser la campiona catalana de Marathon. Santanyes registrava el millor dels parcials en els dos sectors, i així va completar els 65 km amb el temps de 3h33'52''. Ramona Gabriel, del Scott-Taymori, va arribar segona a 11 minuts de la líder. Sandra Jordà, del Where is the limit, va rodar tota la cursa en tercera posició i ella va completar el podi entrant a gairebé 20 minuts de Santanyes. Pel que fa a la versió curta de 35 km, triomf per a Marcos Navarrete, corredor del Biking Point amb un temps a la meta d'1h 56'5''. El podi va quedar completat per Adam Martínez i per Dylan Quer. En fèmines, la que va ser més ràpida va ser la corredora Rosa Palomina (PC Navarcles), i es completava el podi de les tres millors en aquesta distància amb Lídia Borràs i Marta Viladoms.

El proper 17 de setembre, i en el marc del Berguedà Bike Marathon, Avià serà escenari del campionat d'Espanya, una cursa que promet oferir grans emocions.