La tercera i última jornada de la Copa del Món de piragüisme en les aigües braves del Parc del Segre va deixar un parell de medalles més per als nostres palistes que participen en aquesta competició. Així, la basca Maialen Chourraut, que entrena i està afincada des de fa anys a la Seu, va ser medalla d'or en la categoria K-1 femenina amb dues de les rivals que es trobarà en els propers Jocs Olímpics de Río, la palista australiana Jessica Fox i la germànica Ricarda Funk. Pel que fa als urgellencs d'adopció Daniel Marzo i Jesús Pérez es van treure una part del seu desengany per no haver-se classificat per la cita olímpica, i ahir van ser plata en C-2.

La jornada va començar a les 9,30 del matí amb les semifinals d'ambdues modalitats, ambles 30 millors dones en caiac i amb les 20 millors barques de canoa doble. De tots els esportistes, només 10 de cada modalitat van poder accedir a les finals de la segona prova de la Copa del Món; la primera va tenir lloc a Itàlia.

Chourraut va aconseguir aquest diumenge la seva tercera victòria en una prova de Copa del Món el mateix dia que les seves filles bessones feien els 3 anys. La guanyadora va marcar un temps de 99,61 segons. Fox en va fer 101,73 i Funk marcava 103,71. En C-2, la victòria va correspondre als francesos Pierre Tillard i Edern Ruyet, amb un temps final que va ser de 99,53 segons. El segon lloc de Marzo-Pérez va arribar amb un crono de 102,07 segons. El bronze era per a Schroeder-Bettge; amb el temps de 103,76 per als alemanys.

Dissabte, l'urgellenca Vilarrubla va ser or en C-1 en dones. La tercera de les proves de la Copa del Món està programada per a la propera setmana i tindrà lloc a la localitat

francesa de Pau.