El dubte entre De Gea i Casillas a la porteria és l'únic que sembla que hi ha a l'alineació de l'equip espanyol que aquesta tarda, a les tres, debuta a l'Eurocopa contra la República Txeca a Tolosa de Llenguadoc. Ahir, però, una frase del seleccionador, Vicente del Bosque, va semblar deixar clar que el porter del Manchester United té avantatge sobre el del Porto en aquesta elecció. L'entrenador va dir que "si veiem que el que ha passat fa minvar les capacitats del jugador, prendrem mesures. En cas que no sigui així, actuarem de la manera prevista", en una insinuació clara que De Gea era l'escollit per jugar aquest partit i el torneig.

En la resta de l'equip, sembla que no hi haurà sorpreses. Juanfran, Piqué, Ramos i Jordi Alba formen una defensa consolidada que tindrà un centre del camp de toc format per Busquets, Cesc i Iniesta, amb Silva i Nolito a les ales i Morata en la punta d'atac. Espanya inicia l'assalt al seu tercer títol consecutiu afirmant que "jo estic nerviós sempre, tot i que no ho sembli. Sobretot, tinc respecte al començament d'una competició. De tota manera, he de dir que dels 24 equips que som aquí només en guanyarà un i els altres 23 no ho faran". Del Bosque va destacar del seu equip "l'experiència i la capacitat" i va afirmar que no veu símptomes que hagi de jugar malament".

Un rival molt complet

Sobre el rival d'avui, una República Txeca força desconeguda per al gran públic, Del Bosque la va definir com "un equip molt complet, que té individualitats, que juga ben organitzat i que té una bona pilota parada. És un equip per tenir en compte".

L'equip de Pavel Vrba no està tan clar com l'espanyol. Gebre Selassie, habitual lateral dret, pot caure de l'equip pel bon moment de Limbersky i Kaderabek. A més, la baixa per sanció del central Suchy deixa un forat al qual aspiren Hubnik i Kadlec. L'altre lloc al centre de la defensa serà per a Sivok. Tampoc no és clar el moment de forma del jugador de camp més conegut de l'equip, Tomas Rosicky, que dissabte es va entrenar en solitari. Finalment, Vrba haurà d'apostar en atac per l'envergadura de Necid o la rapidesa de Lafata.

Ahir, Iniesta va declarar que "la decepció del Mundial de Brasil fa que ara estiguem més centrats". Ho hauran de començar a demostrar.