Josep Maria Bartomeu, el president del FC Barcelona, va anunciar ahir en una compareixença davant de la premsa que el club blaugrana ha aprovat, en una votació de la seva junta directiva, el pacte aconseguit amb la Fiscalia i l'Advocacia sobre el cas Neymar. En el pacte, el FC Barcelona admet dues errades en la planificació de la fiscalitat en el fitxatge i es paga una multa de 5,5 milions d'euros. Això permet l'exoneració tant de Bartomeu com sw Sandro Rosell, que en va ser president anterior. Tant per a l'un com per a l'altre hi havia la petició de penes de presó.

Bartomeu va afirmar ahir que "el pacte amb la fiscalia ha tingut l'aprovació de 14 dels membres de la junta, amb dos vots en contra i dues abstencions. Hem acceptat aquesta proposta per posar fi al procés penal i sempre pensant en el millor per al club". El vigent president del Barça, va manifestar que "en la proper assemblea, tant se val que sigui ordinària o potser extraordinària, demanarem que els socis referendin la nostra gestió. Si no ho fan, si decideixen que hem de marxar, ho farem". Sobre la decisió del pacte amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'estat va manifestar que "no ha estat gens fàcil, l'hem presa perquè creiem que és el millor per al cub. No ha estat un delicte el que es va cometre, van ser errors de planificació".

Bartomeu va voler defensar la seva innocència i la de Rosell: "cap dels dos mai no vam participar en la gestió de la planificació fiscal del fitxatge". Per a l'actual president, el pacte ha de beneficiar en el contenciós que té el club contra l'agència DIS, la qual tenia el 40% pel que fa a drets federatius de Neymar i ha engegat una querella contra el Barça i el seu anterior club, el Santos, perquè entèn que van simular el preu de traspàs per estalviar-se una bona part del que li pertocava en tota l'operació a aquest fons d'inversió.