El Palau Blaugrana serà l'escenari, avui a partir de les 20.30 hores, del primer partit d'una gran final de la lliga Endesa que disputaran, un cop més, el Barça Lassa i el Reial Madrid.

Els blaugrana necessiten títols (van quedar fora de l'Eurolliga davant el Lokomotiv i no van tenir opcions a la Copa del Rei) i buscaran endur-se la lliga com a taula de salvació de la temporada. Després d'un curs irregular, el conjunt dirigit per Xavi Pascual arriba al moment decisiu de la millor manera possible i amb bones sensacions després d'una eliminatòria de semifinals que va deixar fora de combat amb solvència el Laboral Kutxa.

Per la seva banda, el Reial Madrid també s'ha mostrat molt irregular durant tota la temporada, però té jugadors de molt talent i que són capaços del millor. Per tant, el Barça s'haurà de fer fort en defensa i haurà d'aprofitar el factor pista que s'ha guanyat durant la lliga regular per tal d'obtenir el preuat títol.

L'enfrontament entre el Barça i el Reial Madrid es repeteix per cinquena vegada en els últims anys, i en les darreres quatre temporades s'han repartit dos títols cadascun: els blaugrana van gua-nyar el 2011-12 i el 2013-14, mentre que els de Pablo Laso es van endur la del 2012-13 i la de l'any passat per la via ràpida.

Perasovic, de Vitòria a l'Efes

El president del Laboral Kutxa, Josean Querejeta, va confirmar ahir la marxa del tècnic croat Velimir Perasovic, que dirigirà l'Efes d'Istanbul la propera temporada. El màxim responsable del club basc va comentar que Perasovic li va comunicar la decisió el 16 de maig passat, després de la fase final de l'Eurolliga.