Una safata a l'últim instant del grec Statos Perperoglou, després d'una jugada de tres segons en què la pilota va passar per Navarro i Tomic, va donar al Barça el primer punt de la final de la lliga Endesa. El duel va ser ofensivament espectacular, les defenses no van existir, i el final es va convertir en un cara o creu que va caure de la banda dels locals. El segon partit, demà a les set, també al Palau.

Com va succeir tant en el partit de lliga com en el d'Eurolliga, el Barça va sortir millor. Gràcies a Tomic i als triples va assolir un primer màxim avantatge de deu punts (14-4) després d'un bàsquet d'un inspirat Doellman (5 de 6 al descans). El Madrid, però, va reaccionar amb Rudy Fernández al capdavant. El mallorquí va anotar dos triples. Juntament amb un de Llull, van igualar el partit, que va marxar al descans empatat, amb una cistella de l'exjugador del Manresa.

Els blaugrana van tornar a iniciar millor la represa, amb encert de tres punts de Ribas i Doellman, amb el suport de Perperoglou (45-40). En aquest moment, però, va entrar en acció un Carroll encertat, autor de nou punts gairebé seguits, i un triple des de la cantonada de Maciulis va situar el primer avantatge per als blancs a la mitja part (47-48).

Sense escapades

El tercer quart va ser igualadíssim. El Barça es va arribar a escapar de cinc punts (66-61), però el Madrid feia la goma. Al final del període, cinc punts per als propietaris de la pista. Els darrers deu minuts van ser d'infart, amb bàsquets constants. Els set punts de diferència per als de Pascual es van convertir en un 82-84 després d'un parcial de 0-9. Es va entrar a l'últim minut amb un punt per als de casa, però Ayón va anotar una cistella molt complicada amb 14 segons per jugar. Al primer intent, Navarro es va estavellar contra el mexicà, en una acció afortunada per al seu equip, ja que el Madrid va perdre el rebot. A la segona, amb tres segons en joc, el de Sant Feliu va assistir perquè Perperoglou fes quedar el triomf a casa.