Manresa tornarà a ser la capital catalana del ball esportiu, ja que el Complex Esportiu del Vell Congost acollirà diumenge la setena edició del Campionat de Catalunya de clubs, així com el segon català de ball coreogràfic.

La competició, que organitza la Federació Catalana de Ball Esportiu, tindrà la participació de gairebé 200 ballarins, que es dividiran en les disciplines estàndard o de balls llatins.

Ahir a la tarda es va presentar el campionat, i hi van ser el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el president de la Federació Catalana, Sebastià Sendrós; el seu vicepresident segon, Miquel Alonso; i el representant del CBE Swing, Jesús Rubio. En l'acte, Serracanta va remarcar que esdeveniments d'aquest estil confirmen la capitalitat de Manresa en matèria esportiva, i va recordar que la ciutat ja ha acollit altres competicions rellevants de ball esportiu.

Per la seva banda, Sendrós va explicar que "Manresa és la ciutat bressol del ball esportiu, amb pioners com Jesús Rubio", i va voler agrair el suport de la ciutat i l'Ajuntament. El vicepresident Miquel Alonso va afirmar que "el ball coreogràfic ha tingut molt bona acceptació, tot just és el segon any que s'incorpora al campionat, però no descartem fer-ne una competició exclusiva en el futur". Finalment, Rubio va remarcar la importància que se celebri també competició per a joves amb discapacitat intel·lectual, cosa que fa que el ball sigui "una modalitat plàstica però també integradora".