La ciutat de Berga i els seus entorns es preparen per viure tres dies amb cinc proves i un gran ambient, a càrrec dels Mountain Runners del Berguedà. La primera cursa de la Berga Trail d'aquest intens cap de setmana és la Vertical. Tindrà la sortida avui, a la Plaça de Sant Pere, a les 21 hores. Seran 3,6 km, en una competició curta però que és molt explosiva i amb un desnivell de prop de 800 metres.

Demà, a les 12 del migdia, hi ha el lliurament de premis de la cursa Vertical i la disputa de la Berga Trail Kids, amb recorreguts ubicats als plans de Corbera, que s'agrupen segons les edats de cada participant (de 5 a 16 anys). A la tarda, de les 17 h a les 20.30 h es celebrarà una nova edició de la Fira de l'Esport de Muntanya.

El diumenge, que és dia de cloenda, se celebraran les darreres proves que sortiran des del Passeig de la Indústria, com sempre. A les 7 del matí ho farà la cursa estrella, la marató de 42 km, que té un desnivell positiu de 3.200 metres, per Queralt, Rasos i l'Ensija. A les 9 sortirà la Berga Trail Mitja (de 21 km) i la mini, la més assequible, amb 14 km de recorregut. Cap a les 13.30 hores es lliuraran els premis.