Berta Castells, atleta nascuda a Torredembarra i amb una àmplia trajectòria com a dominadora de l'especialitat del martell a nivell de l'estat espanyol, té en l'estadi del

Congost la seva pista talismà. Si el 2012 hi va aconseguir un rècord d'Espanya (69,59 metres) que era el vigent fins ahir, aquest dijous va aconseguir la nova millor marca en un llançament que va arribar fins a uns brillants 70,52 metres.

El nou registre ha esborrat de les llistes de rècords el de 69,59 que la Castells estava compartint fins ara amb Laura Redondo.

En el control d'ahir al Congost, que va compatir amb un grup de llançadores, la sèrie aconseguida per Castells va ser magnífica. En el primer intent va enviar la bola als 68,55 metres, que ja significaven la mínima per al campionat europeu que es disputarà a Amsterdam del 6 al 10 de juliol. Però es va superar en el segon llançament en arribar als extraordinaris 70,52 metres, la nova marca estatal. El nivell no va baixar gaire en els intents que van venir després: 68,20 metres en el tercer, 67,32 en el quart i 67,84 en el cinquè. Tan sols va errar en un darrer que va ser nul.

Berta Castells, que té 32 anys, ha participat en els darrers tres Jocs Olímpics (Atenes'04, Pequín'08 i Londres'12), i el 2013 va assolir la plata als Jocs del Mediterrani.