Els advocats que representen l'empresa DIS van presentar dimecres, segons es va saber ahir, un escrit al jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en què demanen al jutge que obri judici oral contra l'expresident del Barça, Sandro Rosell, l'actual president, Josep Maria Bartomeu, el Barça, el Santos, el jugador Neymar, els seus pares i les seves empreses, a més de diversos directius de l'entitat brasilera, per suposada estafa i corrupció. En aquest escrit es xifra la quantitat per la qual DIS ha estat estafada, presumptament, que seria de 33,96 milions d'euros pels diversos contractes subscrits pel FC Barcelona, el Santos, el futbolista i les empreses familiars del davanter brasiler durant tot el procés del seu fitxatge, entre el 2011 i el 2013.

A més, la Federació d'Atletes Brasilers també reclama 663.723 euros pel mateix concepte, per la qual cosa la quantitat total de la indemnització s'eleva a 34,62 milions.

En aquest escrit, DIS considera que Josep Maria Bartomeu és responsable d'aquesta estafa en haver firmat la majoria de contractes entre les parts, ja que aleshores era vicepresident de l'àrea esportiva blaugrana. La Fiscalia va entendre en el seu escrit, enviat fa pocs dies, que Bartomeu no havia de ser processat per aquest motiu i el va exculpar.

Continua la polèmica

D'altra banda, es manté oberta la polèmica per l'acord entre el Barça i la Fiscalia segons la qual s'exonera de qualsevol responsabilitat Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu a canvi del pagament de 5,5 milions d'euros. El grup Manifest Blaugrana, que es va presentar a les passades eleccions, continua decidit a impulsar una moció de censura contra Bartomeu, tot i que es pot trobar amb dificultats per aconseguir-ho. Sembla que la via administrativa, en què es denuncia que no es complirien les normes del club, seria una via que podrien explotar.