La selecció espanyola va classificar-se matemàticament per als vuitens de final i va fer una passa important per ser primera de grup i tenir un bon aparellament de vuitens. I ho va fer dominant totalment una trista Turquia que va veure com els seus propis aficionats xiulaven la seva estrella, Arda Turan. Els otomans van presentar poca resistència, però és cert que els de Del Bosque van fer un bon partit i es van convertir en la primera selecció que marca tres gols en un enfrontament en els 21 partits disputats del torneig.

Espanya va sortir dominant des de l'inici, tot i l'errada de Ramos al primer minut que li va costar una targeta. Als 6, Morata va posar a prova Volkan i, quatre després, el mateix davanter va provocar que Balta s'estavellés una pilota al pal. En el córner, Piqué va rematar massa fort cap a terra i la pilota va anar fora i el primer quart d'hora de domini es va tancar amb una rematada d'Iniesta massa fluixa.

Precisament, una xafada de Tofan al manxec, que va quedar uns minuts adolorit, va propiciar un despertar turc. Al minut 21, Burak Yilmaz no va veure com Gönül el desdoblava en una ocasió clara. El joc es va travar i Çalhanoglou ho va provar, primer amb un xut llunyà i després amb un llançament de falta massa alt. Espanya, però, va tornar a connectar-se amb un xut desviat de poc de Nolito i amb una centrada de Juanfran que el davanter andalús no va poder rematar bé.

Tres minuts decisius

Va ser el preludi dels tres minuts màgics de la primera part, amb jugades de molt toc que van acabar en gol. En la primera, l'esfèrica va quedar a peus de Nolito, qui va centrar perquè Morata rematés de cap a la xarxa de manera esplèndida; tres minuts més tard, una nova i ràpida combinació hispana va acabar a peus de Silva. Aquest va centrar, Mehmet Topal va desviar malament enrere i Nolito ho va aprofitar per anotar el segon gol. De fet, encara hauria pogut arribar un tercer gol en un contraatac conduït per Morata. El davanter va centrar cap a Piqué, en posició de fora de joc, però Topal, aquest cop sí, va evitar que pogués rematar el català i també Nolito, que era darrere.

I la represa va començar tal com havia finalitzat la primera part. Espanya va mostrar-se disposada a sentenciar el duel i descansar i ho va fer aviat. Als quatre minuts, gran passada d'Iniesta a Jordi Alba, tot i que el lateral era en clar fora de joc no indicat, i aquest cedeix a Morata perquè el davanter anoti el segon gol en el seu compte particular. El mateix jugador va estar a punt de fer el quart poc després, però la seva rematada es va perdre a l'esquerra de Volkan Babacan.

Crueltat otomana

Aquí es va posar a reposar Espanya. Turquia, que havia fet entrar Sahin per l'altra estrella, Çalhanoglou, al descans, va tenir algunes aproximacions, la més clara amb una retallada de Burak Yilmaz a Piqué i amb xut desviat de l'ariet turc. Els aficionats otomans van començar a xiular Arda Turan, que va disputar els noranta minuts, i Espanya va fer l'última tanda d'atacs de la mà de Silva, que va disparar dues vegades a fora, i en un córner rematat per Piqué.

Els darrers minuts ja van servir només per fer canvis, perquè Azpilicueta salvés un gol de Sahan i per reservar forces per al Croàcia-Espanya de dimarts. Si els espanyols empaten, seran primers.