L'ascens es resisteix. Catalunya no tindrà tres equips la propera temporada a Primera Divisió. I és que el Girona no acompanyarà el Barça i l'Espanyol a la màxima categoria del futbol estatal. Anit, l'Osasuna va tallar les ales a un conjunt gironí que, per tercer cop en quatre anys, ha optat a l'ascens.

Si l'any passat va ser el Lugo l'equip que va privar els gironins d'assolir la Primera Divisió, i en fa tres, l'Almeria, ahir a Montilivi, els navarresos no només van fer bo el 2 a 1 de l'anada, sinó que van ampliar el seu avantatge amb un gol més (0-1), anotat per Kodro al minut 48 de partit.

El Girona va sortir disposat a decidir per la via ràpida. Tenia la pilota i dirigia el transit al mig del camp. L'Osasuna jugava a veure-les venir, intentant frenar l'empenta local, però sense cap pretensió ofensiva, fins al punt que la seva primera possessió llarga no va arribar fins al minut 33, amb un xut desviat. Tot i el domini, el Girona no va passar del 0 a 0 al descans.

Després, l'Osasuna va tenir dues bones ocasions, i en una tercera va arribar el 0 a 1. Aquest gol va ser un llast per als locals, que van quedar tocats una estona. Quan quedaven 20 minuts per al final, Javi Álamo i Mata van donar aire a l'atac gironí, però tot i la insistència dels de Machín, el gol no va arribar, tot i que Lekic va xutar al travesser al minut 78 i un minut després va ser anul·lat un gol per fora de joc.

L'ascens es resisteix

El 1936, en un futbol absolutament incomparable amb l'actual, el Girona va quedar campió del seu grup de Segona Divisió, format només per equips bascos i catalans, i es va classificar per jugar una lligueta d'ascens a Primera contra el Celta, el Saragossa, l'Arenas de Getxo, Múrcia i Jérez, amb dues victòries, tres empats i cinc derrotes. Un cop passada la guerra civil, el Girona va jugar sis temporades més a Segona, repartides en dues etapes entre el 48 i el 51 i el 56 i el 59, però mai va arribar a tenir possibilitats reals de pujar.

50 anys més tard, el Girona va tornar a Segona, el juny del 2008, i des de llavors no ha tornat a baixar. El 2013 va fregar l'ascens quan va perdre la segona eliminatòria del play-off d'ascens contra l'Almeria, i l'any passat, en l'últim partit de lliga, un gol del davanter argentí del Lugo Pablo Caballero va desterrar el somni.