El pilot de Piera Toni Bou, de l'equip Repsol Honda, va augmentar la seva diferència en el Mundial de Trial a 22 punts sobre Adam Raga després de la important victòria obtinguda en el primer dia de competició de la prova disputada a la localitat francesa de Lourdes. El pilot català va imposar-se amb claredat i només el japonès Fujinami va poder-li seguir el ritme, que va acabar segon. Bou segueix amb pas ferm en la seva lluita per tornar-se a proclamar campió del món de l'especialitat.

La jornada no va ser gens fàcil a causa de la pluja que va caure durant tota la tarda i que va deixar ben enfangat un bon tros del recorregut, fet que va dificultar molt la feina a la majoria dels participants. La cursa va acabar abans d'hora per decisió expressa del director de la cursa a la zona cinc de la tercera volta del recorregut. L'accident de l'ajudant d'un dels pilots participants a la prova va obligar a aturar la cursa en desplaçar-se al lloc de l'accident els serveis mèdics disponibles. Amb la dificultat del traçat, el responsable de la prova va decidir de suspendre la jornada. Fins al moment, Takahisa Fujinami s'havia situat en la segona posició que finalment va acabar ocupant. El darrer podi de l'oriental havia estat al Gran Premi del Japó l'any 2015. En aquests moments el japonès és tercer a la classificació general.

Toni Bou va demostrar la seva superioritat des d'un bon inici i, sabent del seu domini, va saber afrontar molt bé totes les zones del complicat traçat. A més, el segon classificat a la general, el també català Adam Raga va acabar en tercera posició i veu que se li complica molt atrapar Bou al capdavant de la classificació general.

La quarta posició en la jornada d'ahir va ser per a l'espanyol Jorge Casales, però ja força lluny dels primers classificats. Avui es disputarà la segona i darrera jornada del Gran Premi de França que comptarà igualment amb dotze zones de recorregut i tres voltes tot i que s'espera que, almenys, tres seccions pateixin modificacions respecte a la jornada d'ahir. La propera prova del Campionat del Món de l'especialitat es disputarà el mes de juliol que ve a la localitat belga de Comblain-au-Pont.