La Federació Catalana d'Atletisme es va proclamar, per sisè any consecutiu, campiona d'Espanya per Federacions Autonòmiques. En aquesta ocasió, el combinat català va disposar a Alcobendas d'una atleta de l'Avinent Club Atlètic Manresa, Paula Raúl, i tres del Club Atlètic Igualada Petromiralles, Jordi Yoshinori, Marc Sánchez i Eduard Viles.

L'equip català va guanyar amb 619,5 punts, 91,5 per sobre de la Comunitat de Madrid (segona amb 528), i amb 109 respecte de la de Castella i Lleó, que va ocupar el darrer lloc del podi amb 510,5. Els catalans van protagonitzar una actuació extraordinària, i van guanyar 12 proves i van assolir 10 segons llocs i 8 de tercers. A aquest resultat excel·lent hi van contribuir atletes de la Catalunya Central.

Així, Jordi Yoshinori, atleta de la categoria promesa, va assolir el tercer lloc en el salt de llargada, amb 7,54 m, un nou rècord d'Igualada absolut a l'aire lliure, amb què va superar la millor marca, que tenia ell mateix. L'altre atleta de categoria promesa, Marc Sánchez, va acabar setè en salt d'alçada amb 2,05 m. A més, Viles va ser l'atleta reserva en el relleu de 4x100 m català format per Chinedu Patric, Pol Retamal, Alex Kingue i Sergio Ruiz, que van ser segons amb 40"75.

Pel que fa a l'Avinent, Paula Raúl va ser cinquena amb uns brillants 14"11 en els 100 tanques.

Sevilla sobrevola Alcobendas

L'atleta Paula Sevilla, de l'Avinent CAM, va batre una gran quantitat de registres gràcies als seus estratosfèrics 23"97 en els seus 200 metres llisos. Aquesta marca suposa el rècord absolut de l'entitat, a més de ser el rècord absolut de Castella-la Manxa (selecció amb la qual va participar), així com la 5a millor marca espanyola júnior de la història en aquesta distància, i va quedar a només 12 centèsimes de la mínima per al mundial júnior del 2016. Sevilla també va formar part del quartet de 4x100 que va finalitzar segon.

Altres atletes de l'Avinent que van participar en diverses delegacions van ser Maria Torres (3a en martell), Blanca Garcia (6a en javelina), Lita López (8a en 400 tanques) i Estefania Sebastián (millors marques de la temporada en els 100 i els 200 metres).