Els Cavaliers de Cleveland, amb la seva estrella LeBron James com a líder, ha superat per 89 a 93 als Warriors de Golden State en el setè i decisiu partit del play-off final de la NBA, proclamant-se campions de la lliga. Aquesta victòria ha permès a LeBron James aconseguir el seu tercer títol en les sis finals consecutives que ha disputat (els dos anteriors amb els Heat de Miami). En aquest darrer partit ha aportat un triple-doble amb 27 punts, 11 rebots i 11 assistències. Els Cavaliers es converteixen en el primer equip que guanya la NBA després de remuntar un desavantatge d'1 a 3.

Amb LeBron James, el gran heroi del duel ha estat el base Kyrie Irving. Quan faltaven 53 segons pel final, ha anotat un triple que trencava l'empat a 89 punts del marcador. Irving ha acabat amb 26 punts, essent el jugador decisiu a la segona part quan els Cavaliers han donat la volta a un desfavorable 49-42 (descans).

Les grans decepcions has estat el base dels Warriors Stephen Curry i el seu company Klay Thompson, que només han aportat 17 i 14 punts, respectivament. El propi Curry deia al final del partit que «el que ha passat em perseguirà molt temps. He fallat, amb una mica més d'inspiració les coses haurien estat diferents. Felicito als nous campions. Han lluitat per la victòria». LeBron James per la seva part ha declarat que «és una gran alegria. He aconseguit el títol amb l'equip de la meva ciutat».