L'alemany Nico Rosberg (Mercedes) va enfortir el seu liderat en el Mundial de Fórmula 1 en guanyar el Gran Premi d'Europa, en la nova pista de Bakú, la capital de l'Azerbaidjan, on el seu company anglès Lewis Hamilton només va poder ser cinquè, i el mexicà Sergio Pérez (Force India) va ocupar el darrer lloc del podi.

Rosberg, que va sortir el primer després d'haver firmat dissabte la seva 25a pole position a Fórmula 1, va aconseguir la19a victòria en la categoria reina de l'automobilisme, la cinquena de l'any, en guanyar davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i Pérez, que va firmar el setè podi des que pilota a Fórmula 1, el segon del 2016.

D'aquesta manera, va augmentar el seu avantatge respecte de Hamilton, que venia de guanyar les dues últimes carreres -a Mònaco i al Canadà-, i que, després d'arrencar el desè, en accidentar-se en la qualificació de dissabte, va acabar cinquè, darrere del finlandès Kimi Räikkönen (Ferrari), que va aconseguir una notable quarta posició a la capital de l'Azerbaidjan.

No va ser una bona cursa per als pilots espanyols, ja que tant Carlos Sainz (Toro Rosso) com Fernando Alonso (McLaren Honda) es van haver de retirar. L'asturià, que no va poder acabar per una avaria, va declarar que aquest abandonament "no sap tant de greu" perquè no estava en la zona de punts, i que queda una sèrie de "curses difícils" en què intentarà espavilar-se.

El seu compatriota, Carlos Sainz, que va plegar per un problema en la suspensió, va declarar que va pilotar "una mica a un altre nivell", però va agregar que està "segur" que es recuperarà.