Cent cinquanta parelles van ser les que van participar aquest diumenge en una nova edició del campionat català de clubs, de nou celebrat al Bages. En aquesta ocasió al Complex del Vell Congost, amb l'organització de la Federació Catalana de Ball i el suport del Team Swing, campió en totes les categories de promoció i amb un parell de podis pel que fa a les categories absolutes.

En sub-13, els podis van ser idèntics en llatins i estàndards: 1r el Team Swing, 2n el Dandi de Mollet i 3r el Dynamik Terrassa. En sub-18 estàndards, primer lloc per al Swing amb Dandi i Dynamik al darrera. I en llatins, el Swing era igualment campió per davant del Dandi i l'Impuls de Terrassa.

En la categoria absoluta, dues plates per a les parelles del Team Swing Manresa. El Dandi Mollet es va endur els dos títols, amb tercer lloc per al Dynamik pel que fa als estàndards i per a La Garriga dins del grup dels llatins en unes finals que es van celebrar al vespre just abans de la cloenda i el posterior lliurament de trofeus. També es va fer en la sessió vespertina l'Open de Wheelchair, una exhibició de ball esportiu en cadira de rodes, la qual sempre és molt valorada per als espectadors.

Les tres categories sèniors van ser les que van completar tota la sèrie de llistat de premiats en els campionats de Catalunya. Pel que fa a +35 anys, el Team Swing es va fer amb el seu cinquè títol del dia. tot superant els adversaris com La Garriga i el Dandi, segons i tercers en la modalitat dels estàndards. En llatins, les posicions entre aquests clubs es van intercanviar, i el triomf va correspondre a La Garriga, amb el Swing havent-se de conformar amb la tercera plaça.

En +45 anys, campionat del Pas Bàsic del Masnou en llatins, i per davant de l'Impuls i La Garriga. En estàndards la victòria final va ser per a La Garriga que també es va imposar en la categoria dedicada als +55 anys però, en aquest cas, en llatins. El títol en els estàndards va ser per a l'Impuls.

La comarca del Bages ha rebut les tres últimes edicions d'aquests catalans de clubs: el 2014 van ser a Manresa, i el 2015 a Sant Fruitós.