El FC Barcelona no contempla la sortida del brasiler Neymar Jr aquest estiu, a pesar de l'interès que suposadament mostren alguns clubs per aconseguir els seus serveis, cosa que reportaria a l'equip català en cas d'anar-se'n 190 milions, que és la clàusula que la directiva de Bartomeu no pretén rebaixar.

Aquest migdia, la vicepresidenta d'economia del Barça, Susana Monje, ha subratllat que l'entitat catalana no contempla la sortida de Neymar, mentre que una font del club ha assenyalat a Efe que el límit màxim que està disposat a pagar el club per la millora de contracte del brasiler no superarà els 15 milions d'euros nets per temporada.

Aquesta és l'oferta que tenen a la taula Neymar i el seu pare, a la qual encara no han respost, mentre que als últims dies alguns mitjans de comunicació s'han començat a fer ressò dels dubtes sobre la falta de concreció del jugador respecte a la millora presentada pel Barcelona.

Aquesta font blaugrana ha assenyalat que ara és el moment en què Neymar "ha de fer el pas endavant", doncs entenen al club que el brasiler no cobrarà mai més que Messi mentre l'argentí segueixi sent jugador blaugrana, però sí que ho farà quan el 10 cedeixi el seu 'tron' al club.

El Barcelona entén que una sèrie d'actors potents al continent podrien fer saltar la banca amb el fitxatge de Neymar, però el club no cedirà ni un centímetre en la negociació de la clàusula de sortida, que està fixada en 190 milions.

En la seva compareixença avui en una conferència sobre l'impacte econòmic del FC Barcelona a la Ciutat Comtal, la vicepresidenta econòmica del club, Susana Monje, ha dit que no volia desvirtuar la ponència opinant sobre la qüestió Neymar, tot i que sí que ha assenyalat que al club blaugrana no es contempla l'adéu del jugador.

"Aquest estudi sobre l'impacte del Barça a la ciutat (906 milions d'euros; un 1,5% del PIB) va més enllà de la situació d'un jugador, de si hi és o no", ha assenyalat la directiva, quan se li ha preguntat si una hipotètica marxa de Neymar reduiria l'impacte econòmic del club.

La responsable d'economia ha dit que el Barcelona "es pot permetre" pagar els sous que està abonant per tenir una de les millors plantilla del món.

Si bé la ràtio de sous va ascendir a un 73%, Monje considera que la massa salarial s'ha de concentrar entre els marges del 55 i el 70%.

"El Barcelona té una de les masses salarials més altes. Però ens ho podem permetre per mantenir la millor plantilla", ha afegit Monje.

La vicepresidenta ha insistit que el Barcelona és un club "sostenible" i que a l'entitat "no hi ha risc" perquè cada "any és més sostenible, i cada temporada reduïm el deute", encara que la temporada passada aquest indicador va augmentar de 287 a 328 milions.