Cardona serà l´escenari de la primera edició del Triatló Vall del Cardener. La prova, que tindrà lloc el dia 10 de juliol, serà el Campionat de Catalunya de l´especialitat i també el quart triatló del català de policies i bombers.

El Triatló Vall del Cardener reunirà la la vila ducal els principals especialistes d´aquesta disciplina esportiva que combina la natació, el ciclisme i el running. Aquest triatló estarà obert a tots els esportistes amb llicència federativa i, també, als no federats (amb llicència de dia) i constarà de tres categories (absoluta, policies i bombers i relleus) en les modalitats masculina i femenina.

Aquest Triatló Vall del Cardener és organitzat conjuntament pel Club Esportiu Mossos d´Esquadra (CEME) i l´Ajuntament de Cardona. La natació (1.500 metres) es disputarà al pantà de Sant Ponç; el ciclisme (40 km), per la zona de Freixinet, Su. El Miracle i arribada a la plaça de la Fira de Cardona; i la cursa a peu (10 km), sortida i arribada a la plaça de la Fira de Cardona. Els responsables del triatló destinaran un percentatge dels ingressos per les inscripcions a la lluita contra la fibrosi quística.