El Reial Madrid no va donar cap possibilitat al FC Barcelona Lassa i es va imposar per un resultat final de 91-74 en el tercer partit de l'eliminatòria final de la lliga Endesa, que es va disputar a la pista madrilenya del Barclaycard Center. Ara, els madridistes dominen la sèrie per 2-1 i es podran proclamar campions en el quart partit, que es jugarà demà a les 20.30 hores, també a Madrid i en directe per Canal + Deportes (dial 55) i Teledeporte. En cas de triomf blaugrana, el títol es decidiria en el cinquè i definitiu partit, dissabte a les 19 hores al Palau Blaugrana.

Abans del matx, el pavelló madrileny va fer un minut de silenci en memòria de Luis Trujillano, jugador del Madrid entre el 1953 i el 1958. Ja en el terreny esportiu, el conjunt dirigit per Pablo Laso va iniciar el partit amb molta força, i amb un parcial de 8-2 va deixar força clara la seva fortalesa a casa. Tot i això, els blaugrana van poder igualar el matx, i Jaycee Carroll es va fer un cop i es va haver de retirar amb evidents signes de dolor. Tot i l'absència d'un dels seus millors tiradors, els madridistes van fer servir el seu encert en el llançament exterior per agafar vuit punts d'avantatge al final dels deu primers minuts (29-21).

En el segon període, amb Carroll ja recuperat i sobre la pista, els jugadors locals, amb Llull com a líder (va fer un total de 21 punts), no van abaixar el ritme d'anotació, i gràcies a aquesta situació van poder mantenir, i fins i tot ampliar, la seva renda fins als tretze punts amb els quals es va arribar a la mitja part de l'enfrontament (54-41).

Parcial de 15-0 i sentència

En el tercer quart el conjunt dirigit per Xavi Pascual va sortir amb ganes de tornar a entrar en el duel, i gràcies a dos triples gairebé consecutius de Juan Carlos Navarro es van situar només sis punts per sota en el marcador. Però a partir d'aquí va sorgir la figura d'un Rudy Fernández en estat de gràcia, que va liderar el seu equip per assolir un parcial de 15-0 i agafar una màxima diferència de 21 punts. Al final, es va entrar als deu darrers minuts de partit amb 19 punts de marge per als locals i, per tant, amb el matx ja gairebé vist per a sentència.

En el darrer quart el Madrid va abaixar el ritme i els blaugrana, que van estar liderats pels interiors Justin Doellman i Ante Tomic (17 i 18 punts respectivament), ho van aprofitar per reduir les diferències fins al 91-74 final.