Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Sabadell l'entrenador d'atletisme somali Jama Aden, en el marc d'una operació en què se l'acusa de tràfic de substàncies dopants i de subministrar aquests productes a alguns dels seus esportistes. A més d'Aden, els agents de la policia catalana també van arrestar un dels fisioterapeutes, de nacionalitat marroquina, que treballaven amb ell.

Els Mossos van arribar al matí a l'hotel Arrahona, on s'allotjava el tècnic i els seus trenta atletes, i van procedir a escorcollar les seves habitacions. Entre els esportistes que entrena Aden hi ha l'etíop Genzebe Dibaba, campiona mundial i plusmarquista dels 1.500 metres i que, segons els experts, opta a la medalla d'or en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

A més, fins a sis metges de la Federació Internacional d'Atletisme van estar fent controls a una vintena d'esportistes que s'allotgen en aquest establiment de Sabadell per saber si han consumit algun tipus de substància dopant. Jama Aden entrena els seus atletes a Sabadell des de l'any 2013, quan l'Ajuntament va donar a l'esportista llum verd perquè establís a la capital vallesana la seva seu d'estiueig.