«Aquestes últimes setmanes he entrenat sobre el terreny. Durant 15 dies he completat les dues voltes. Aquests entrenaments finals m'han donat molta confiança. A més a més he pogut parlar amb la gent de cada refugi i els hi he pogut explicar què significava el Home to Home per a mi. Ara sé els temps de pas i el què em trobaré, a més a més dona molta energia saber qui m'acompanyarà durant el repte», explicava Núria Picas. I és que la manresana resident a Berga Núria Picas intentarà completar el repte d´enllaçar les travesses de Cavalls del Vent i Carros de Foc el dia de la revetlla de Sant Joan. Picas començarà el repte 'Home to home' al refugi d´Estasen, part de Cavalls del Vent i té previst acabar-lo al refugi de Colomina, que forma part de la travessa de Carros de Foc.

La nit de Sant Joan Picas intentarà completar aquest repte a cavall entre el Parc Natural del Cadí Moixeró i el Parc Nacional d´Aigüestortes i Sant Maurici amb el mínim temps possible. Les previsions de moment són bones i sembla que el bon temps acompanyarà a la corredora en la seva aventura, que començarà aquest a les 19.30 h al refugi d´Estasen. La silueta del Pedraforca serà l´escenari on es donarà el tret de sortida del repte, que la Núria Picas farà seguint la ruta en el sentit de les agulles del rellotge. Així, veurà com se li fa fosc mentre avança cap als refugis de Sant Jordi i Niu de l´Àliga per posterioment recórrer, de nit, la part cerdana de la serralada del Cadí.

A l´alba, i amb la sortida del sol, té previst arribar de nou a Estasen, després d´haver completat un recorregut de 84 km i 4,800 m de desnivell positiu. Des d´Estasen, Picas es desplaçarà fins al refugi de Colomina, el primer refugi de Carros de Foc.

Allà, a les portes del Parc Nacional d´Aigüestortes i Sant Maurici, Picas començarà la segona part del repte per una ruta molt alpina i tècnica. Haurà d´afrontar 55 km amb 9,200 m de desnivell positiu amb passos en alçada com el coll de Contraix (2.748 m) per tornar a completar el circuit al refugi de Colomina.

Núria Picas farà la ruta acompanyada d´amics i corredors que li donaran suport al llarg d´un recorregut que es preveu èpic. Fins ara, cap corredor ha aconseguit completar aquest repte que uneix l´essència de les travesses a Catalunya, amb aquestes dues rutes mítiques.