La manresana Noemi Isla (PA Cadí) i el cardoní Pere Marsinyach (Foment Cardoní) s'han classificat per disputar el Campionat d'Espanya absolut de patinatge artístic gràcies a la seva actuació en els Campionats de Catalunya celebrats al pavelló Riera Seca de Mollet del Vallès, ja que han aconseguit el 2n i 3r lloc, respectivament.

En la competició femenina, a banda de l'indiscutible primer lloc de Mónica Gimeno (CPA Mollerussa), actual subcampiona del món, la segona i tercera plaça van estar molt discutides i no es van decidir fins al darrer moment. Noemi Isla, monitora del CP Manresa, va adjudicar-se finalment el subcampionat català; va quedar quarta en el programa llarg i va aconseguir el segon lloc amb el programa curt, on va destacar un doble axel amb molt poca falta de rotació. La tercera posició va ser per Sara Castillo del CP Parets.

També va ser emocionant el campionat masculí: l'or va ser pel patinador del CPA Peralada Kevin Bordas, després d'un programa curt sense cap errada que el va situar primer, una posició que va mantenir tot i quedar segon en el programa llarg. La segona posició se la va adjudicar Llorenç Álvarez del CPA Ripollet amb un bon nivell tècnic i artístic. Pere Marsinyach va fer dos errors importants en el programa curt, que el van fer caure al quart lloc, però en el programa llarg va remuntar fins a la tercera plaça, ja que va aconseguir la primera posició amb aquest apartat, on va mostrar tot el repertori de triples solts i en combinat.

El Campionat d'Espanya de patinatge artístic, amb Noemi Isla i Pere Marsinyach, es celebrarà a Mollerussa els dies 22 i 23 de juliol.