Els tabalers de Xàldiga van ser els que van fer el compte enrere, al pati del Kursaal, uns minuts abans de l'inici de la Nit de l'Esportista. Va ser la rebuda sonora per als assistents a la gala que, com és tradició, va tenir uns minuts de retard en l'arrencada. La presentadora, la meteoròloga de BTV Míriam Santamaria, va ser una mestra de cerimònies que va agrair ser l'escollida "per a un acte que és es fa a Manresa, la meva ciutat. Sóc exesportista i sempre he estat amb clubs de la ciutat com el CBiUM, el GYC, el CN Manresa i el CA Manresa. I que sigui dona espero que deixi de ser notícia i que n'hi hagin moltes més de presentadores després de mi. Tant en l'esport com en la realitat del dia a dia, la dona sempre és present".

Jordi Serracanta va donar ahir la benvinguda com a regidor d'esports. Va recordar que "la Nit demostra que està ben viva, amb el Kursaal ple". Va agrair el treball del Vòlei 6, dels membres del jurat i de l'equip tècnic d'esports de l'Ajuntament de Manresa. Va insistir que "l'esport fa capital Manresa, per resultats i per tot el cabal humà en els diferent àmbits. És fantàstic; a més, amb l'esport s'aconsegueix la major de les victòries, la inclusió social. Hi ha una gran varietat d'esports i tenim ressò en els mitjans per la seva rellevància. Els esportistes porteu el nom de tota la ciutat, que es fa seva els vostres èxits en les competicions que disputeu en la temporada".

Eduard Blanco, president del club organitzador, el Vòlei 6, va adreçar-se als assistents recordant que "som un club relativament jove i és un orgull organitzar aquest gran esdeveniment". Va donar pas a les imatges del vídeo on es recollien les activitats del club amb imatges i veus dels jugadors i jugadores que formen l'entitat. L'exjugador i exdirectiu del Club Voleibol Manresa, Quico Sisó, un dels pioners del Vòlei 6, també va manifestar la seva "manresanitat, tot i que sóc fora de la ciutat des de fa uns quants anys. La retribució que em torna el club avui és brutal, han fet una gran feina. Personalment, me'n sento molt orgullós". Va donar la dada que el seu esport, el vòlei, és el tercer del món en nombre de practicants, per darrere la natació i el futbol; "en canvi a Espanya és el 25è; tots ho hem de fer una mica millor. L'actitud de pares i fills ha de ser en tot moment fonamental. En el meu cas, la inducció de la meva mare va ser decisiva".

Percussió i voleibol

Un dels moments més espectaculars de la Nit, com sempre llarga amb tots els premis que es donen durant les seves dues hores, va ser quan de nou els tabalers de Xàldiga van fer la seva reaparició, per posar una mica de pausa en el lliurament de trofeus. La festa va acabar a tres quarts d'onze.