El fins ara mànager de la secció de bàsquet del FC Barcelona, Joan Creus, va anunciar ahir la seva dimissió del càrrec a final de mes a causa de la crisi que va esclatar de manera total dimecres, quan els blaugrana van perdre la lliga Endesa contra el Reial Madrid. Creus ho va fer públic en una entrevista a Barça TV. El seu substitut hauria de ser el fins ara secretari tècnic del primer equip, Rodrigo de la Fuente, la feina del qual, en la darrera temporada, no ha quedat clara.

En declaracions al programa Hora B, del canal oficial de l'entitat, Creus va dir que la decisió és per dos motius: "el primer, pels anys que fa que sóc aquí, que són vuit. És una etapa important i és el moment de deixar-ho. I l'altre va lligat als objectius. Si no aconsegueixes els marcats pel club, és lògic deixar pas a d'altres projectes".

Creus va admetre que la decisió "no és fàcil, ja que estàs treballant en el millor club del món, amb unes bones condicions i agraïdes, però arriba un moment en què una etapa s'acaba". L'exjugador del Bàsquet Manresa, entre d'altres clubs, va reconèixer que la temporada de l'equip "ha estat millor respecte de l'anterior, a nivell global" i va recordar que el conjunt blaugrana "va començar sent dominador i amb bon joc, guanyat la Supercopa i generant bones expectatives". Però l'eliminació a la Copa del Rei i a l'Eurolliga va passar factura". Ho va justificar per "lesiona en moments puntuals i claus que ens han perjudicat en alguns moments, tot i que, en línies generals, hem fet millor bàsquet". De tota manera, va admetre que "l'objectiu del club és guanyar un dels tres títols importants i és clar que no ho hem aconseguit".

Desmarcat del tècnic

Sobre el futur de Xavi Pascual, qui encara té un altre any de contracte com a entrenador del primer equip, Creus va explicar que ell ara ja n'està "al marge" i que serà el club qui hagi de prendre les decisions convenients. De tota manera, en els últims mesos la relació entre tots dos no era com a l'inici i això s'ha notat a l'hora de fer fitxatges. Segurament el perfil dels contractats no s'avenia gaire a l'estil de l'entrenador.

Tot i que encara no s'ha fet oficial, el més normal és que Xavi Pascual deixi el càrrec i l'assumeix l'exjugador Sarunas Jasikevicius, de 40 anys, amb qui sembla que el club ja té un acord perquè sigui el tècnic durant els propers dos anys, amb opció a un tercer. Jasikevicius té poca experiència a les banquetes, mig any al Zalgiris, amb qui ha guanyat la lliga, però suposa una aposta il·lusionat per a l'afició.