L'exjugador congolès nacionalitzat espanyol del Bàsquet Manresa Serge Ibaka va protagonitzar un dels traspassos estrella de la nit del draft a l'NBA, que va tenir lloc la matinada d'ahir. El pivot va ser enviat per la seva franquícia durant els set últims anys, els Oklahoma City Thunder, als Orlando Magic a canvi de tres jugadors, Victor Oladipo, l'exblaugrana Ersan Ilyasova i el lituà Domantas Sabonis, que havia estat triat amb el número 11 ahir mateix. D'aquesta manera, els Thunder comencen a reestructurar la plantilla, davant de la gairebé segura sortida del seu home franquícia, Kevin Durant, qui podria acabar als Lakers, als Warriors o als Knicks.

Ibaka, qui va arribar a Oklahoma el 2009, després d'un any al Congost, ha estat peça clau en el desenvolupament durant els darrers anys de la franquícia, la qual va arribar a disputar la final de l'NBA el 2012, que va perdre contra els Miami Heat de LeBron James. Aquell estiu, Ibaka va renovar amb els Thunder guanyant la partida a James Harden, el qual va sortir cap als Houston Rockets. Des de llavors va anar millorant les seves prestacions, tot i que aquesta temporada les xifres no han estat tan altes. Va disputar la final de la Conferència Oest, que els Thunder van perdre contra els Warriors.

Tria molt internacional

La nit del draft va tenir un marcat caràcter internacional, començant pel número 1, que va ser per a l'australià Ben Simmons, triat per uns Philadelphia 76ers que caldrà veure si reconstrueixen per fi una franquícia que s'ha anat ensorrant en els darrers anys.

Pel que fa a la representació de la lliga Endesa, el jugador del Movistar Estudiantes Juancho Hernangómez va ser escollit amb el número 15, força més amunt del pronosticat, pels Denver Nuggets, la qual cosa pot propiciar el seu desembarcament a la lliga la temporada propera mateix. En els quinze primers escollits hi va haver nou estrangers. A més de Simmons i Hernangómez cal comptabilitzar el croat Dragan Bender (4è), el bahameny Buddy Hield (6è), el canadenc Jamal Murray (7è), l'austríac Jakob Pöltl (9è), l'australià Thon Maker (10è), el lituà Domantas Sabonis (11è) i el grec Georgios Papagiannis (13è).

Rubio, a l'expectativa

Per la seva banda, els Minnesota Timberwolves van triar el base Kris Dunn amb el número 5, la qual cosa significa que es podrien desprendre d'un dels dos bases, o Zach Lavine, el guanyador del concurs d'esmaixades, o Ricky Rubio, que ahir entrava en moltes travesses. El dia anterior, José Manuel Calderón ja havia estat enviat als Chicago Bulls amb dos companys més a canvi de Derrick Rose.