La doble campiona del món d'ultratrail, la manresana afincada a Berga Núria Picas, va completar ahir a la nit, al voltant d'un quart d'onze, el gran repte que s'havia proposat: enllaçar el quilometratge de dues de les curses més dures que hi ha, la Cavalls del Vent i la Carros de Foc, en una iniciativa anomenada Home to Home.

Picas, que va sortir a dos quarts de vuit del vespre de dijous del refugi d'Estasen, es va estar gairebé 27 hores voltant pel Parc Natural del Cadí Moixeró i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici. El bon temps la va acompanyar en una ruta que es feia seguint el sentit horari.

Així, ahir a trenc d'alba va arribar de nou a Estasen, després d'haver fet 84 quilòmetres i haver superat un desnivell positiu de 4.800 metres. D'aquí es va desplaçar al refugi de Colomina, on a quarts de set del matí va començar Cavalls de Foc. Aquesta prova és més curta, de 55 quilòmetres, però té més desnivell positiu, un total de 9.200 metres. Durant tota la jornada va estar acompanyada d'amics i, exhausta, tal com es veu a la imatge, va informar al seu compte de Twitter que havia tornat al refugi de Colomina passades les deu de la nit i amb el repte aconseguit.